Wintervakantie bij de 3 Zinnen Dolomieten

Beleef het UNESCO-wereldergfoed in het wit 
Voor wintersportliefhebbers belooft het skigebied 3 Zinnen Dolomieten meer dan 110 pistekilometers aan skiplezier en maakt het indruk met pistes van alle moeilijkheidsgraden en een indrukwekkend uitzicht op de omliggende bergen van de Dolomieten. Als u op zoek bent naar wintergeluk in de loipe, vindt u gevarieerde routes op meer dan 200 uitstekend geprepareerde loipen, waardoor de vallei de nummer één langlaufregio in Italië is.

  • langlaufen-3
  • freizeit-winter-winterwandern-007-h-wisthaler
  • freizeit-winter-schneeschuhwandern-094-h-wisthaler

Wintergeluk eens anders bij het sneeuwschoenwandelen

Een wintersprookje van bijzonder zachte aard beleeft u bij het sneeuwschoenwandelen door het besneeuwde landschap van het UNESCO-werelderfgoed de Dolomieten. Op brede sneeuwschoenen gaat het door het een diepe laag sneeuw bedekt landschap in het Val Campo di Dentro/Innerfeldtal tot aan de Rifugio Tre Scarperi/Dreischusterhütte of - voor ervaren sneeuwschoenwandelaars over dik besneeuwde paden tot aan de beroemde bezienswaardigheid van de regio in het natuurpark Drei Zinnen.
Een belevenis voor alle zintuigen zijn de winterwandelingen op geruimde paden met centrale uitgangspunten direct in de plaatsen, onderbroken door kleine stops om te versterken bij hutten en in schilderachtige herbergen zoals bijvoorbeeld op de tocht van de Passo Monte Croce/Kreuzbergpass in Sesto/Sexten naar de Malga di Nemes/Nemesalm of Malga Coltrondo/Coltrondo Alm, waar gerechten uit eigen ingrediënten, zoals zelfgemaakte Schlutzkrapfen worden geserveerd.
Ook gezinnen met kleine kinderen hoeven een uitstapje door betoverende landschappen niet te missen: in Dobbiaco/Toblach zijn er namelijk - zonder lange reizen - acht geprepareerde winterwandelpaden, die toegankelijk zijn voor gezinnen met kinderwagens.

Avontuurlijke speeltuin voor de deur
Zo idyllisch als het wordt op de berg, kan het ook magisch zijn in het dal. Hier zijn enkele excursietrips in de regio:
- de Lago di Dobbiaco/Toblacher See
- het historische voetgangersgebied met Innichen met zijn vele winkeltjes en cafés
- gezinsplezier met schaatsen in Sesto/Sexten, Dobbiaco/Toblach en Villabassa/Niederdorf
- arresleeritten in het Val Fiscalina/Fischleintal en bij de Lago di Dobbiaco/Toblacher See
- een bezoek aan het skigebied Rotwand bij het enige vrijlopende rendierroedel van Italië. Daar kunnen kleine vakantiegangers meehelpen met voederen. Heel dicht in de buurt is een enorme familie van sneeuwpoppen, de perfecte achtergrond voor winterse witte souvenirfoto’s voor alle leeftijden.
- pure actie wordt geboden door de twee rodelbanen in de regio: Croda Rossa/Rotwand (5 km) en Baranci/Haunold (2,1 km)

schneemannfamilie-6   rodeln-2